Tidligere udstillere i Helleruplund Kunstforening

Kronologisk fortegnelse over kunstnere, der har udstillet i Helleruplund Kunstforening, samt angivelse af større kulturarrangementer.

Se den komplette fortegnelse her i PDF-format

Januar 2013: Inge Smith Hansen

"Når solen går ned er vi omgivet af mørke."
Mørke som giver frit løb til fantasiens verden, men også mørke som skaber hygge, varme og nærhed i et levende lys skær.

Når jeg maler er det sorte i maleriet med til at underbygge energier, styrke og den stærke glød i farvernes sammensmeltning.

(Energiernes styrke til beskueren)

Ved de kongeliges uofficielle besøg i Kirstens Kjærs Museum viste Dronning Margrethe interesse for et af mine værker. I dag er det i dronningens eje.
Besøg Inge Smith Hansens hjemmeside

November 2012: Ieva Bluma

"FARAWAY, SO CLOSE"
Oliemalerier og lithographier af kunstner Ieva Bluma
Ieva Bluma er lettisk født (i Riga 1975) og akademisk uddannet. Hun har siden 1998 boet og arbejdet i Danmark. Bluma har igennem 15 år udstillet i bl.a København, Stockholm, Riga, Rom, New York. På udstillingen i Helleruplund Kunstforening vil Ieva Bluma udstille sine store oliemalerier kollektion som viser hendes kunstneriske udvikling fra 2004-2012 og S/H litografier fra 2009 fremstillet i Paris.
Læs og se mere på: www.ievabluma.net

Oktober 2012: Kirsten Justesen

Kirsten Justesen viser et halvt hundrede små silketryk med tegning, som var en del af forarbejdet til FAMA koncerten, opført over 51 dage i Nikolaj Kunsthal 1996-97.
FAMA er navnet på rygtets gudinde, og hvert af arbejderne repræsenterer en lyd.

September 2012: Josephine Ernst

Livet er kompliceret og består af mange lag.
Vi ser én ting og forestiller os noget andet – at se er individuelt.
Intet kan tages for givet – på nær, at vi alle skal dø engang.
At vise virkeligheden på en ny måde kan sætte spørgsmål ved dens rigtighed.
At ophæve virkeligheden visuelt kan give nye synsvinkler.
At lave billeder er at pege på uopdagede ting – at skabe et nyt fokus.
At lave kunst er at ændre. At ændre er en kunst.

Marts 2012: BLIK

Gennem 7 år har kunstnergruppen BLIK haft deres årlige udstilling i Helligåndshuset på Strøget i København. Gruppens 10-12 personer arbejder professionelt med maleri, collage, tegning, glas og foto, og selvom hver enkelt kunstner har travlt med egne udstillinger og projekter, er det lykkedes at fastholde det fælles udstillingsarbejde en gang om året. Spændvidde og mangfoldighed tegner BLIK i såvel alder som kunstnerisk udtryksform, hvilket giver gruppen en stor energi, fortsat gensidig inspiration og gennemslagskraft.

Hanne Lemvigh Müller: Maleri
Charlotte Bonne: Glaskunst
Ulla Koppel: Skulptur/collage
Ulla Lyme: Maleri
Stine Mariager: Collage
Jørgen Skou: Maleri/blandform
Klaus Gjørup: Maleri/tegning
Kirsten Luplau: Maleri
Winni Heilmann: Maleri
Julie Helquist: Foto
Annemette Albrectsen: Maleri

Februar 2012: Jens Birkemose

Det er med stolthed at Helleruplund Kunstforening kan byde Jens Birkemose velkommen i sognegården. Jens Birkemose er født 1943 i København. Studerede klaver, komposition og musikteori, inden han sprang over til studier på kunstakademier i Paris og København. Siden 1976 har han for det meste boet i Paris eller det sydlige Frankrig. Bor for tiden i København. Regnes for en af de betydeligste kunstnere i generationen mellem Eksskolen og de såkaldte Unge Vilde. Repræsenteret på Statens Museum for Kunst, Aarhus Kunstmuseum og andre danske kunstmuseer.

Forfatter til en lang række surrealt-poetiske bøger med et rigt erotisk islæt. Udfolder sig i høj grad også i de store formater, hvor han som maler dyrker en abstrakt-ekspressionistisk stil efter amerikansk forbillede. Tilfældighedsprincippet i musikken hos bl.a. John Cage har betydet meget for Birkemose i den maleriske proces. I 1980 havde han den vigtige udstilling Newton's Night på Ny Carlsberg Glyptotek, hvor han inddrog mail-art og kollage. Fik tildelt Eckersberg-medaljen i 1991. Modtager den livsvarige ydelse til kunstnere.

Januar 2012: Liselotte Tiller Sørensen

Tiller Sørensens malerier udtrykker sig via et vokabular i farve, form og ikke mindst temperament, der spænder fra det melankolske til det lyrisk sangvinske. Det er billeder, der på mange måder bedst (be)gribes med sanserne. Hun er bevidst om sin position som kunstner og maler i et nyt årtusind og har kunstakademitiden og 90’ernes skiftende af- og genoplivninger af maleriet med i bagagen

Liselotte Tiller Sørensens malerier er således ikke blot stemningsfulde og romantiske i deres fremtoning. Kompositionernes bestandige kredsen om en kerne, en dør eller et hemmeligt rum er også et billede på det “drive”, der vedvarende driver Tiller Sørensen til penslerne. En energi der også driver betragteren til lærredet.

November 2011: Hanne Lemvigh-Müller

Jeg arbejder hovedsageligt med olie på lærred samt med flydende akvarel på håndgjort papir, koloristisk og med personligt bearbejdede motiver fortrinsvis hentet i naturen. Gennem hele livet har jeg malet og tegnet og modtog som ung undervisning bl.a. på Kunstindustriskolen for kvinder. I mange år har jeg arbejdet professionelt med spec. grafisk design. Jeg har udstillet separat adskillige steder bl.a. kunstforeninger, Niels Bohr Instituttet m.v. Er tilknyttet kunstsammenslutningen BLIK som bl.a. har tilbagevendende udstilinger i Hellingåndshuset.


Oktober 2011: Zura

Zura Evgeni Tskhadaia er fra Georgien, født i 1968 og uddannet fra Tbilisi Kunst Akademi i 1995. Siden 1996 har han været bosat i København og har med sine arbejder placeret sig markant i kunstverdenen og bør anerkendes blandt de bedste. Selvom Zura udtrykker sig med en klassisk malers præcision er hans lærreder fyldt med kunstnerisk vildskab. Dramaet i de overskudsgivende store tankers historier skildres i et inderligt stemningsgivende øjebliks udtryk. Barokkens voldsomme opgør og sitrende samtidighed af lykke og mismod udfoldes som bevægende indtryk og hverdagshistorier, som vi hver især kan digte med på og romantisere.

Læs mere på: zura.dk



September 2011: Anna Bang

Jeg har tegnet og malet fra det øjeblik, jeg kunne holde på en blyant. Som datter af keramiker Jacob Bang, barnebarn af billedhugger Arne Bang og oldebarn af portræt- og landskabsmaler Christian Bang, var den slags udfoldelser lige så naturlige som at trække vejret. Meget tidligt fandt også jeg det interessant at indfange et menneskes personlighed og få det udtrykt på lærredet og allerede som tiårig udførte jeg mine første bestillingsportrætter, hvilket også optager hovedparten af min tid i dag.


Marts 2011: Lenie Tolstrup

Skulptør og billedkunstner, født i Allerød 8.maj 1949. Uddannet folkeskolelærer fra Zahles Gymnasium i 1974. Fra 2003 skulptør og billedkunstner med eget værksted og galleri.
Som skulptør og billedkunstner arbejder jeg både 2 og 3 dimensioner. Mine foretrukne materialevalg er: ler, bronze, akvarel, akryl/oliebilleder, sten.


Februar 2011: Anne Andersen

Jeg har en iboende skabende trang, som altid har været en del af mig siden jeg var barn. Når jeg maler, eksperimenterer jeg gerne med forskellige stilarter og har endnu ikke lagt mig fast på en bestemt genre. Jeg maler både figurativt og non-figurativt, abstrakt med klare farver, men er også meget facineret af landskaber og de farver, lys og udtryk, som forandres gennem de skiftende årstider.

Læs mere på: annes-galleri.dk

Januar 2011: Annette Agerbirk

Skønt jeg er vokset op i byen, har naturen altid været min store inspiration. Lyset, der fra time til time skabte nye stemninger. Himlen, der i én uendelighed spændte sin bue ud i nye nuancer. Og skyerne, der i deres fængslende former og farver aldrig var de samme. Det har altid fascineret mig.



November 2010: Trine Skovmand

Trine Skovmand blev i 1995 færdiguddannet beklædningsdesigner, fra Danmarks Designskole. I sine malerier udfordrer hun grænserne mellem fantasi og virkelighed og forsøger at udglatte eller forene kontraster som; ”engle og dæmoner”, ”mænd og kvinder”, ”menneske og væsen”, ”liv og død”. Indimellem dukker sære, venlige væsner op i glade farver, med mærkelige historier på hjertet.



Oktober 2010: Kirsten Murhart

Det er de nære og helt basale ting, der inspirerer kunstmaleren Kirsten Murhart. Hun fortæller os igen og igen, at livet er en gave, vi skal glæde os over hver eneste dag. Hun fortæller os, at alle mennesker er noget særligt, at alle skal behandles med respekt, at vi skal være gode ved hinanden – og hellere trække på smilebåndet end vende mundvigene nedad.

Læs mere på: murhart.dk

Kunstudstillinger og kulturelle arrangementer
Helleruplund Sognegård, Sehestedsvej 1, 2900 Hellerup