Tidligere udstillere

Anders Brogaard – MODERNE PERSPEKTIVER

Anders Brogaard er forholdsvis ny som udstillende maler og hans kunst er banebrydende. Den afspejler hans uddannelser – arkitekt (BA), tegner, animator (BA) – og hans erfaringer – internationalt anerkendt for sine animationer, kortfilm og spillefilm, samt et væld af reklamefilm -, hans indsigt og hans søgen efter at kunne fastholde nærværet af følelse og eftertanke i de forløb af inspiration, vi oplever, mens vi oplever dem.

Anders Brogaard flytter rundt på tid, sted og historierne. Det, der var, er der også nu – og det bliver til igen og igen. – “Russeren” vader f.eks. rundt på Strøget. Han bliver set, mens han selv ser det, vi ser. Rummets blomst står på et cafébord foran varehuset. Det flygtige, det almindelige og det vigtige bliver både fastholdt og borte, mens vi er der og opdager, at vi er der og bliver til i nye forløb. – Eller som Anders selv siger det:  Jeg leger med maleriet, tegningen, animationen og andre medier for at finde ind til adækvate udtrykt for tilværelsens måder og muligheder.

Molla Riis – FIGURATIONER

Molla Riis, er født 1943 i Rø på Bornholm og har base i Kalvehave på Møn. Hun lader sin bornholmske fortid og sin sjællandske nutid mødes og forenes i sine billedeværker. Molla Riis omfavner så at sige naturen og havet med sine farverige og underfundige malerier, hvor inspirationen ikke mindst kommer fra den bornholmske klippegrunds underjordiske liv. Hendes kunst fortæller historier om livet, der snor, vrider og drejer sig – og med sine værker åbner hun for en verden med væsner og sære eksistenser.
k
.
November 2018: Jens Kantsø – SKØNHED OG STILHED

I bogen “Skønhed og Stilhed” om Jens Kantsø og hans kunst skriver Ole Lindboe bl.a.: Jens Kantsø har idag placeret sig som en af vore fornemste abstrakte kunstnere. Klassisk og moderne på samme tid. – Hans værker lever med sine sarte farver i øjeblikket. De er til stede som en sansning, en følelse, en tanke. De er som et liv der fortæller en historie, selv om der er tale om abstrakte malerier – klassisk udført med olie på lærred.

September 2018: Tina Hee – LIVET SOM REJSE / LIFE IS A JOURNEY

Tina Hee inspirerer i sine billeder tilvalget af livsrejsens muligheder, der snart er farverige og snart kontrastfyldte, snart konturløse og snart markante – inspirerer det gode valg.

Ingen tvivl om hendes tekniske og kunstneriske kvaliteter, hvorfor man ubesværet går på opdagelse i hendes motivverden. – Et af hendes gennemgående motiver er trappen. Dette motiv er både banalt og afgørende. Livsvejen er fyldt med trin og hele tiden må vi træffe valg – op eller ned, frem eller tilbage. – Vi vælger til og det, vi vælger, er det betydningsfulde. Det er vigtigt at fastholde det, vi vælger, da vi samtidigt vælger noget fra. Det er en trøst, at det fravalgte ikke bliver borte, idet vi har det med på vores livsvej som erfaring. Det afgørende er imidlertid det, vi vælger til.

Oktober 2018: Rasmus Aagaard – DET SÆRLIGE OG DET SKØNNE

Rasmus Aagaard, vinder af titlen Danmarks bedste portrætmaler, arbejder på en suveræn, smagfuld og elegant malemåde. Hans værker er meget energiske med frie og kraftfulde strøg. – Aagaard har en bachelor i Filosofi, er kunstnerisk uddannet både i Danmark og i udlandet og har i dag egen tegneskole på Østerbro i København.

Marts 2018: Johnny Jack – MERE END DET DU SER

Vi er glade for at byde Johnny Jack velkommen i kunstforeningen “igen”. “Mere end det du ser”, er en stor glæde for øjet. Stor teknik og menneskelig fordybelse kendetegner Johnny Jack´s værker.

Johnny Jack - Kopi

Februar 2018: Evi Apostolou – MY PRECIOUS ONES

Evi Apostolou har udstillet sin kunst rundt om i verden siden 2005 og har deltaget i mange bemærkelsesværdige kunst- og kulturprojekter. – Fantastisk, at hun efter udstillinger i Grækenland, Italien, Frankrig, Spanien, New York, London, Canada og rundt om i Danmark, gerne har villet lavet udstillingen “My Precious Ones” til Helleruplund.

Januar 2018: Frederik Hesseldahl – FARVERIG HARMONI / VISUEL SYMFONI

Frederik Hesseldahl, der fik “Hegnspælsprisen 2017” for sit store værk ‘Mirror Wave’ på Kgs. Nytorv (kan ses frem til marts), har skabt en udstilling til Helleruplund, hvor farverne er som noder og udstillingen en visuel symfoni. – I samspil med de hvide vægge får vi her spilleplads til at lade øjnene danse over farveflader og kontraster og danne både harmoniske og dynamiske pop-sange. – Med et orkester af spraymaling, fint tunede pensler og rungende malersprøjt skaber Hesseldahl både effektfulde satser og en samlet klang i malerierne.

Hesseldahl

Oktober 2017: Jorge Monrás – figuration og abstraktion

Jorge_Monras

SEPTEMBER 2017: BENJAMIN NOIR – KAOTISKE DETALJER

Benjamin Noirs betagende sort/hvide rum fylder med andre ord farve på ens sind, men det kommer naturligvis an på, om man vil – for lige som kunstneren vil, skal også vi ville. – Vi er dog ikke i tvivl om, at der er mange, måske endda især unge og yngre familier, der vil lægge vejen forbi udstillingen i Helleruplund Sognegård, når de bliver opmærksomme på Benjamin Noirs nutidige og fantasifulde billedværker.

Benjamin Noir bruger en ny og unik skriblestreg til at forme “et bankende hjerte for byer og en fetich for fede bygninger”, som han udtrykker det. Hans livslange drøm om at blive arkitekt og rejse skyskrabere og skabe skylines må han indtil videre “nøjes” med at udtrykke med pen og papir. – Hver tegning fremstår som en original plakat, fyldt med legesyge indfald, der udspringer af Benjamin Noirs snørklede tegnerhjerne, og midt i f.eks. byrummets kaos vælder der en vrimmel af detaljer frem til ny inspiration og masser af glæde.

benjamin_noir_banner

MARTS 2017: PETER SUGAR – ALL WOMEN

Kunstmaleren Peter Sugar har fået sin grafiske og maletekniske uddannelse i Oslo og i Paris. Han har udstillet i mange kunstforeninger og enkelte gallerier, også i udlandet. Denne gang udstiller han en del af sin nye serie kvindebilleder, under titlen “All Women” i Helleruplund 25. marts – 22. april.
I den senere tid har han sat sig for at udforske og vise i sine akrylmalerier, en lang række af kvinders udtryk og måder at præsentere sig på. Alene, eller i samspil med andre. Det er der kommet en række imaginære portrætter ud af, lidt groteske og overdrevne, hvor han også flytter genkendelighedens grænser, ved hjælp af skiftende teknikker og stærke farver. Han tilstræber hele tiden at skabe et spændingsfelt af kontraster i sine billeder. Som han selv siger: “Kvinder er mere udtryksfulde og mere interessante i deres fremtræden end mænd”

inger_sohn_brok_banner

FEBRUAR 2017: INGER SOHN BROK

Med billedkunstneren Inger Sohn Brok går vi atter i detaljen i sammenhæng med forårets udstillingstema: “Hvad du ser og hvad du si’r du ser”. – Hendes abstrakte kunst er kun tilsyneladende nonfigurativ, idet hendes optagethed hænger sammen med den fineste ler, som findes på Fur, altså moler. Denne indgår i strukturerne i hendes kunst, i hendes farveblandinger og i den motivverden, der skildres – det store i det små, det guddommelige i det enkle, det, der kan skabes i det skabte – “delen er lig helheden”, som det siges, når man vil forstå eksistensen ud fra naturen.

inger_sohn_brok_banner

JANUAR 2017: JØRGEN HAUGEN SØRENSEN

Tegningerne er store og “stregen” er pågående indtil mindste detalje. De handler om, at vi skal opdage, hvordan vi lever, så vi ikke forbliver tilsyneladende. – Motivverdenen er grum, den fylder rammerne ud og vi kan ikke bare stille os ved siden af og lade som om. Vi bliver i denne motivverden medlevende tilskuer i et drama, selvom det er uønsket, men her er der altså liv og … men kom og tolk selv den inspiration til liv, der fylder rammerne ud. I Haugens kunst er der stærke kræfter på spil. –

haugen_sorensen

NOVEMBER 2016: Awang Behartawan

Awang Behartawan er uddannet indenfor grafisk design fra Modern School of Design i Indonesien. Han bor og arbejder i København.

Awang_Behartawan

OKTOBER 2016: JEFF IBBO

Jeff Ibbo maler efter levende modeller. Sådan har det været livet igennem og lige siden kunstakademiet. Til illustration af udstillingen gengives et udsnit af Jeff Ibbos seneste mange værker, hvor han med sammensætningen af streg og farver skaber en så præcis abstrakt forenkling, at motivet nærmest får nyt liv. Det ligger i dag snublende nært, at kalde Jeff Ibbos kunst abstrakt.

jeff_ibbo

September 2016: Naja Salto

Desværre er Naja Salto ikke blandt os mere, men hendes billedverden fastholder os på hendes dygtige og favnende kunnen. Hendes indsigt, engagement og kunstneriske udfoldelse betager og inspirerer. Vi glædede os over at vise hendes mangfoldighed. Skitser, tegninger, malerier, væverier og glasarbejder giver os et indblik i hendes fornemme kunst.

naja_salto

 

MARTS 2016: Anthony Crossa

Anthony Crossa er en kunstmaler i en etableret kunstverden, der har malet siden 1978 i Spanien og udstillet i forskellige kunstforeninger og gallerier. Hans seneste værker er mere farverige efter en lang pause hvor han fik hentet inspiration fra andre kilder. På hans værker ser man forskellige tekniker som glasvæv papir stof lim olie. Værkerne er inspireret af landskaber og maskiner.

Anthony Crossa
FEBRUAR 2016: Anneli olesen – Paper d o o d l e s

Anneli Olesen er designer og kunstner. Hendes organiske papir collage værker er en transformation af papirmaterialet fra sit oprindelige kommunikative medie over til et kunstnerisk formsprog.
Hun transformerer antikveret papir om til små finurlige papir værker, hvor tid og sted bliver mixet sammen i et univers af organiske former og krydret hendes egne mønstre, streger og fotografier.
Anneli Olesen er uddannet designer fra Danmarks Design skole og arbejder selvstændigt indenfor kunst og kultur verdenen. Sideløbende er hun udøvende autodidakt billedkunstner.

Anneli Olesen

JANUAR 2016: Jeppe Zabel

Om Jeppe Zabel og hans kunst skal det her ganske kort nævnes, at han har fotograferet i snart 20 år, at han henter sine motiver udendørs og oftest i naturen. For tiden er hans foretrukne motiver vand og lysets refleksioner i vandet. Hans stil er naturalistisk og til tider abstrakt. Selv siger han: Jeg lægger meget vægt på lysets farvespil og den kompositoriske symmetri.

Jeppe Zabel

NOVEMBER 2015: Alice Snerle Lassen

“Alice Snerle Lassens billeder har ligesom drømme både noget gådefuldt og noget velkendt over sig. Alice Snerle Lassens billeder [handler især] om modsætninger. Mellem barnets verden og voksenlivet, mellem passivitet og aktiv handlen, mellem livsangst og forløsning og mellem fornægtelse og selverkendelse. Universelle temaer og sindstilstande, vi alle kender til, formidlet med eventyrets, fantasiens og det fabulerendes poetiske optik.” Tom Jørgensen, redaktør af Kunstavisen

Alice Lassen udstiller på Helleruplund

OKTOBER 2015: Natalia Fedoseeva Watts

Natalia Fedoseeva Watts lader sig inspirere af land- og byliv, naturen, fantasi og blomstertemaer, som hun sætter sammen med abstrakte kompositioner. Kunstformen har en frihed til at kombinere det dekorative med det filosofiske. I billederne kombinerer hun virkeligheden med fantasi og drømme. Hendes billeder er friske, elegante og viser en kærlighed til livet.

natalia_banner

SEPTEMBER 2015: INGRID MØLLER

Den Færøske natur er min største inspirationskilde. Lyset, farverne, formerne og de skiftende stemninger. Naturoplevelser som har printet sig fast. Stærke sanseoplevelser som jeg ønsker at udtrykke og videregive. Ikke som naturtro gengivelser men som sanseindtryk der kan få beskueren til at skabe associationer til egne oplevelser og frit føje til, ud fra egne minder og erfaringer.

ingrid_moller_banner

APRIL 2015: ROBERT RØSSEL

Omdrejningspunktet i Robert Røssells malerier er som oftest naturelementerne, stoflighedskontraster og rytmen i form, linje og streg. Derudover arbejder han med portrætter på baggrund af imaginære modeller, der beskriver menneskets forskellige sindsstemninger.
Materialerne er som oftest akryl, blyant og collage på lærred som fusioneres i en sammensmeltning mellem de forskellige materialevalg samt blyantstegninger.

rossel_banner

FEBRUAR 2015: JIM GOODALL

Jim Goodall stammer fra Skotland, men har boet i Danmark det meste af sit liv. Han dimitterede fra Edinburgh College of Art, hvor han efterfølgende arbejdede, udstillede og underviste på Royal High School. Jim Goodall har udstillet på Royal Scottish Academy, York University samt gallerier i England, Danmark og Vietnam. Mange af hans værker afspejler inspirationen fra de lande, hvor han har boet. Han bruger akryl på fintpresset rispapir fuldendt med detaljerede blyantstegninger. Hans værker er fortællende med eksotiske og erotiske antydninger, som til dels er skjult bag energien i værkerne. Jim Goodal udstiller i Helleruplund Kunstforening frem til slutningen af marts og håber, at gæsterne vil nyde minderne fra de kulturer, han i mange år har været en del af.

jim_goodall

FEBRUAR 2015: KRISTIAN HAUGEN-JOHANSEN
kristian_haugen_johansen
JANUAR 2015: LASSE BJERREGRAV

“Jeg har arbejdet med billedkunst de sidste 12 år og selv haft galleri i København og Korsør. Arbejder ved siden af med freelance indenfor foto, web og grafik. Er gammel graffiti maler og min stil er også inspireret derfra meget tydeligt. Jeg arbejder med alt fra grafisk design og malerier til foto og grafik. De fleste af mine værker er oppe i størrelsen 150x150cm eller større. Har tidligere udstillet et par gange for mange år siden, men har aldrig haft nok værker til et show, da jeg som regel når at sælge dem inden der kommer et stort udvalg.”

lars_bjerregaard

NOVEMBER 2014: CARSTEN BREUM

Carsten Breum arbejder med det abstrakte maleri og eksperimenterer fortsat med både materialer og former – og hans nyere maleri, der både rummer oplevelsen, historien og en æstetik, der overskriver øjeblikket, begyndte i 2011, hvor Torben Weirup i forbindelse med en udstilling hos Galleri Claus C skrev i Berlingske Tidende: ”De nye billeder indikerer, at kunstneren har fulgt det spor (at undersøge den hvide farves muligheder i et ellers abstrakt billedsprog) med endnu større konsekvens, så der nærmest er tale om et helt nonfigurativt udtryk beslægtet med det konstruktive maleri.

breum_banner

MARTS 2014: ANNA LINDGREN

Menneske og natur er Anna Lindgrens overordnede motivvalg. Valget af motiv er en dybt intuitiv proces, hvor motivet udspringer af en passion for naturens væsen. Naturens skønhed kan ikke afbilledes mener Anna Lindgren. I stedet søger hun at beskrive sin betagelse af naturens storladenhed.

annalindgren_banner

FEBRUAR 2014: AVIAQ VIVIAN NORDLUND MØRCH

Født 1964 i Ilulissat. Har blandt andet boet i Upernavik, Narsaq, Nuuk og Danmark.
Uddannet indretningsarkitekt og har siden starten af 1990′erne arbejdet som grafiker.
Fra en tidlig alder interesserede hun sig for at tegne og male. Avi har udstillet i Grønland, Danmark, Tyskland og Sverige.

aviaq_banner

JANUAR 2014: LOTTE HORNE

Jeg arbejder/kredser som kunstner om ”mennesket” – Jeg fortæller historier på lærredet som jeg fortalte historie fra scenen -poetiske/sarte- grusomme/farverige- surrelle. Jeg vil ind til kernen – og jeg når det via drømmen – den uvirkelige/virkelighed-
Jeg arbejder oftest med olie og sand på lærred-samt gouache på håndlavet papir -akvarel eller kultegning.

januar2014_banner

NOVEMBER 2013: METTE HANNEMANN OG JESPER D. LUND – FÆLLESVÆRKER

Mette Hannemann er uddannet på Danmarks Designskole og Det Kgl. Danske Kunstakademi. Mette Hannemann har stor erfaring som underviser fra dag- og aftenskole samt højskolerne Vallekilde, Ærø og Krogerup.

Jesper D. Lund er autodidakt billedkunstner med udspring fra Kunsthøjskolen i Holbæk 1999. Siden har han været omkring Kunstakademiet i Genova og Bjørn Ignatius Øckenholts Frederiksbergs Billedkunstskole. 2003 assisterede han professor Jesper Christiansen ved opførelsen af et kæmpe vægmaleri på medicinalvirksomheden Lundbeck og året efter igen på Statens Museum for Kunst.

Se mere på www.hannemann.dk og www.jesperdlund.dk

hannemann-lund

OKTOBER 2013: STEFFEN KINDT

“Steffen Kindt is a classic Pop Artist. His style is penetrating and graphically concise. His motive is often that of the modern woman, focusing on her face or body, which comes across very simple and yet very powerfull. Sometimes it even feels like he is dissolving the motive into strokes, shadows, light, lines and colours. So much that you suspect him of using the motive of a woman as an excuse to create a graphic orientated piece, where the expression of visual topography is really more important than that of the motive.” – Ole Lindboe, editor of ”Magasinet Kunst”

Se mere på www.steffen-kindt.eu

banner-oktober

MARTS 2013: JENS PETER KELLERMANN & JOHN ROSFORTH JOHNSEN

Jens-Peter Kellermann er uddannet på Det Kgl. Danske Kunstakademi. Underviser på Danmarks Designskole og ved det Kongelige Danske Kunstakademis skoler for arktitektur, design og konservering.

I sit arbejde med den figurative skulptur giver Jens-Peter Kellermann form til drømme og mytestof. Med humor og vid har han skabt sit helt eget fantasifulde og underfundige univers, hvor han blander egne iagttagelser med mytologiske såvel som kunst- og kulturhistoriske motiver og skikkelser.

John Rosforth Johnsen begyndte at fotografere dans hos Maurice Béjart i 1960′erne og har siden 1970′erne fulgt Den Kgl. Ballet. I sine kornede sort-hvide billeder søger han at udtrykke øjeblikkets sanselighed, både hos klassiske balletdansere, japanske butohdansere og jazzens stjerner.

september-banner

MARTS 2013: KIM FRANS BROSTÖM

Kim Frans Broströms billeder tager som regel udgangspunkt i naturen, og han arbejder helst udendørs, på alle tider af året. Stedet har en konkretfunktion som afsæt for arbejdet, men billederne er faktisk en lang bevægelse bort fra det genkendelige til det abstrakte,med det formål at undersøge, hvad der på det eksistentielle plan er på spil. Men først og sidst maler Kim Frans Broström ud fra en begejstret nødvendighed.

Se mere på www.kimbrostrom.dk

kim Frans Brostöm

 

FERBRUAR 2013: DORIS BLOOM

“Behind the Orange”

Født 1954 i Vereeningen, Sydafrika. Maler og grafiker.

Medlem af Kunstnersamfundet og Decembristerne

Uddannelse
Det Kongelige Danske Kunstakademi, 1976 – 1984
Johannesburg College of Art, 1972 – 1974

doris bloom

JANUAR 2013: INGE SMITH HANSEN

“Når solen går ned er vi omgivet af mørke.”
Mørke som giver frit løb til fantasiens verden, men også mørke som skaber hygge, varme og nærhed i et levende lys skær.Når jeg maler er det sorte i maleriet med til at underbygge energier, styrke og den stærke glød i farvernes sammensmeltning.(Energiernes styrke til beskueren)Ved de kongeliges uofficielle besøg i Kirstens Kjærs Museum viste Dronning Margrethe interesse for et af mine værker. I dag er det i dronningens eje.
Besøg Inge Smith Hansens hjemmeside

NOVEMBER 2012: IEVA BLUMA

“FARAWAY, SO CLOSE”
Oliemalerier og lithographier af kunstner Ieva Bluma
Ieva Bluma er lettisk født (i Riga 1975) og akademisk uddannet. Hun har siden 1998 boet og arbejdet i Danmark. Bluma har igennem 15 år udstillet i bl.a København, Stockholm, Riga, Rom, New York. På udstillingen i Helleruplund Kunstforening vil Ieva Bluma udstille sine store oliemalerier kollektion som viser hendes kunstneriske udvikling fra 2004-2012 og S/H litografier fra 2009 fremstillet i Paris.
Læs og se mere på: www.ievabluma.net

 

OKTOBER 2012: KIRSTEN JUSTESEN
Kirsten Justesen viser et halvt hundrede små silketryk med tegning, som var en del af forarbejdet til FAMA koncerten, opført over 51 dage i Nikolaj Kunsthal 1996-97.
FAMA er navnet på rygtets gudinde, og hvert af arbejderne repræsenterer en lyd.

 

SEPTEMBER 2012: JOSEPHINE ERNST

Livet er kompliceret og består af mange lag.
Vi ser én ting og forestiller os noget andet – at se er individuelt.
Intet kan tages for givet – på nær, at vi alle skal dø engang.
At vise virkeligheden på en ny måde kan sætte spørgsmål ved dens rigtighed.
At ophæve virkeligheden visuelt kan give nye synsvinkler.
At lave billeder er at pege på uopdagede ting – at skabe et nyt fokus.
At lave kunst er at ændre. At ændre er en kunst.

 

MARTS 2012: BLIK

Gennem 7 år har kunstnergruppen BLIK haft deres årlige udstilling i Helligåndshuset på Strøget i København. Gruppens 10-12 personer arbejder professionelt med maleri, collage, tegning, glas og foto, og selvom hver enkelt kunstner har travlt med egne udstillinger og projekter, er det lykkedes at fastholde det fælles udstillingsarbejde en gang om året. Spændvidde og mangfoldighed tegner BLIK i såvel alder som kunstnerisk udtryksform, hvilket giver gruppen en stor energi, fortsat gensidig inspiration og gennemslagskraft.Hanne Lemvigh Müller: Maleri
Charlotte Bonne: Glaskunst
Ulla Koppel: Skulptur/collage
Ulla Lyme: Maleri
Stine Mariager: Collage
Jørgen Skou: Maleri/blandform
Klaus Gjørup: Maleri/tegning
Kirsten Luplau: Maleri
Winni Heilmann: Maleri
Julie Helquist: Foto
Annemette Albrectsen: Maleri

 

FEBRUAR 2012: JENS BIRKEMOSE

Det er med stolthed at Helleruplund Kunstforening kan byde Jens Birkemose velkommen i sognegården. Jens Birkemose er født 1943 i København. Studerede klaver, komposition og musikteori, inden han sprang over til studier på kunstakademier i Paris og København. Siden 1976 har han for det meste boet i Paris eller det sydlige Frankrig. Bor for tiden i København. Regnes for en af de betydeligste kunstnere i generationen mellem Eksskolen og de såkaldte Unge Vilde. Repræsenteret på Statens Museum for Kunst, Aarhus Kunstmuseum og andre danske kunstmuseer.Forfatter til en lang række surrealt-poetiske bøger med et rigt erotisk islæt. Udfolder sig i høj grad også i de store formater, hvor han som maler dyrker en abstrakt-ekspressionistisk stil efter amerikansk forbillede. Tilfældighedsprincippet i musikken hos bl.a. John Cage har betydet meget for Birkemose i den maleriske proces. I 1980 havde han den vigtige udstilling Newton’s Night på Ny Carlsberg Glyptotek, hvor han inddrog mail-art og kollage. Fik tildelt Eckersberg-medaljen i 1991. Modtager den livsvarige ydelse til kunstnere.

 

JANUAR 2012: LISELOTTE TILLER SØRENSEN

Tiller Sørensens malerier udtrykker sig via et vokabular i farve, form og ikke mindst temperament, der spænder fra det melankolske til det lyrisk sangvinske. Det er billeder, der på mange måder bedst (be)gribes med sanserne. Hun er bevidst om sin position som kunstner og maler i et nyt årtusind og har kunstakademitiden og 90’ernes skiftende af- og genoplivninger af maleriet med i bagagenLiselotte Tiller Sørensens malerier er således ikke blot stemningsfulde og romantiske i deres fremtoning. Kompositionernes bestandige kredsen om en kerne, en dør eller et hemmeligt rum er også et billede på det “drive”, der vedvarende driver Tiller Sørensen til penslerne. En energi der også driver betragteren til lærredet.

 

NOVEMBER 2011: HANNE LEMVIGH-MÜLLER

Jeg arbejder hovedsageligt med olie på lærred samt med flydende akvarel på håndgjort papir, koloristisk og med personligt bearbejdede motiver fortrinsvis hentet i naturen. Gennem hele livet har jeg malet og tegnet og modtog som ung undervisning bl.a. på Kunstindustriskolen for kvinder. I mange år har jeg arbejdet professionelt med spec. grafisk design. Jeg har udstillet separat adskillige steder bl.a. kunstforeninger, Niels Bohr Instituttet m.v. Er tilknyttet kunstsammenslutningen BLIK som bl.a. har tilbagevendende udstilinger i Hellingåndshuset.

 

OKTOBER 2011: ZURA

Zura Evgeni Tskhadaia er fra Georgien, født i 1968 og uddannet fra Tbilisi Kunst Akademi i 1995. Siden 1996 har han været bosat i København og har med sine arbejder placeret sig markant i kunstverdenen og bør anerkendes blandt de bedste. Selvom Zura udtrykker sig med en klassisk malers præcision er hans lærreder fyldt med kunstnerisk vildskab. Dramaet i de overskudsgivende store tankers historier skildres i et inderligt stemningsgivende øjebliks udtryk. Barokkens voldsomme opgør og sitrende samtidighed af lykke og mismod udfoldes som bevægende indtryk og hverdagshistorier, som vi hver især kan digte med på og romantisere.
Læs mere på: zura.dk

 

SEPTEMBER 2011: ANNA BANG

Jeg har tegnet og malet fra det øjeblik, jeg kunne holde på en blyant. Som datter af keramiker Jacob Bang, barnebarn af billedhugger Arne Bang og oldebarn af portræt- og landskabsmaler Christian Bang, var den slags udfoldelser lige så naturlige som at trække vejret. Meget tidligt fandt også jeg det interessant at indfange et menneskes personlighed og få det udtrykt på lærredet og allerede som tiårig udførte jeg mine første bestillingsportrætter, hvilket også optager hovedparten af min tid i dag.

 

MARTS 2011: LENIE TOLSTRUP

Skulptør og billedkunstner, født i Allerød 8.maj 1949. Uddannet folkeskolelærer fra Zahles Gymnasium i 1974. Fra 2003 skulptør og billedkunstner med eget værksted og galleri.
Som skulptør og billedkunstner arbejder jeg både 2 og 3 dimensioner. Mine foretrukne materialevalg er: ler, bronze, akvarel, akryl/oliebilleder, sten.

 

FEBRUAR 2011: ANNE ANDERSEN

Jeg har en iboende skabende trang, som altid har været en del af mig siden jeg var barn. Når jeg maler, eksperimenterer jeg gerne med forskellige stilarter og har endnu ikke lagt mig fast på en bestemt genre. Jeg maler både figurativt og non-figurativt, abstrakt med klare farver, men er også meget facineret af landskaber og de farver, lys og udtryk, som forandres gennem de skiftende årstider.Læs mere på: annes-galleri.dk

 

JANUAR 2011: ANNETTE AGERBIRK

Skønt jeg er vokset op i byen, har naturen altid været min store inspiration. Lyset, der fra time til time skabte nye stemninger. Himlen, der i én uendelighed spændte sin bue ud i nye nuancer. Og skyerne, der i deres fængslende former og farver aldrig var de samme. Det har altid fascineret mig.

 

NOVEMBER 2010: TRINE SKOVMAND

Trine Skovmand blev i 1995 færdiguddannet beklædningsdesigner, fra Danmarks Designskole. I sine malerier udfordrer hun grænserne mellem fantasi og virkelighed og forsøger at udglatte eller forene kontraster som; ”engle og dæmoner”, ”mænd og kvinder”, ”menneske og væsen”, ”liv og død”. Indimellem dukker sære, venlige væsner op i glade farver, med mærkelige historier på hjertet.

 

OKTOBER 2010: KIRSTEN MURHART

Det er de nære og helt basale ting, der inspirerer kunstmaleren Kirsten Murhart. Hun fortæller os igen og igen, at livet er en gave, vi skal glæde os over hver eneste dag. Hun fortæller os, at alle mennesker er noget særligt, at alle skal behandles med respekt, at vi skal være gode ved hinanden – og hellere trække på smilebåndet end vende mundvigene nedad.Læs mere på: murhart.dk